spc, Sąsiad Ci chciał pokazać przewagę pastucha nad Octavia :szeroki_usmiech No to zarobił na tej dalekiej trasie... :twisted:
[O1] Brak sygnału niezapiętych pasów
Zwiń
X
-
[O1] Brak sygnału niezapiętych pasów
W związku z tym, że szukajka nie wykazała nic przydatnego, zwracam się do Was z zapytaniem o przyczynę zaniku sygnału niezapiętych pasów bezpieczeństwa (O1, 1,9 tdi, FL itp.).
Sygnał poprzednio był, a teraz znikł wraz z świeceniem kontrolki (zapala się ona przy zaponie, a później gaśnie). problem jak sądzę wystąpił w ostatni czwartek, kiedy to przy dłubaniu załatwiłem bezpiecznik od oświetlenia wnętrza i centralnego ryglowania (wymieniony, oświetlenie i pilot działa).
Owy sygnał może i nie jest najprzydatniejszą rzeczą w szkodniku, ale denerwuje mnie fakt, że był a teraz go nie ma.
Podsunąłby ktoś jakieś info, jak się za to zabrać? Dodam, że VAG-iem nic nie było dłubane.
-
-
Czy jak otwierasz drzwi po wyłączeniu zapłonu masz swiatło włączone to brzęczy :shock: :?:ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Przed chwilą celem pełnego upewnienia się sprawdziłem:
- sygnalizacja zapalonych świateł działa bez problemu;
- sygnalizacja niezapiętych pasów dźwiękowa i świetlna (kontrolka) działa tylko do włączenia zapłonu;
- po odpaleniu sygnał niezapiętych pasów milknie, a kontrolka gaśnie;
I teraz tak: o ile dźwięku się nie czepiam (w O2 piszczało do momentu zapięcia) to kontrolka powinna się palić po dokonaniu zapłonu, a do zapięcia pasów. Chociaż już sam zaczynam wątpić, czy nie pomieszało mi się O1 z O2...
Komentarz
-
-
Sprawdź wtyczkę pod fotelem i kabelek łączący klamrę pasa.
Skoro nie piszczy to może oznaczać że kabelek jest przerwany. Standardowo obwód jest zamknięty przy wypiętym pasie, a po wpięciu pasa się otwiera. Brzęczyk działa przy zamkniętym obwodzie. Możesz na krótko zewrzeć we wtyczce pod fotelem i sprawdź czy sygnalizacja działa.
W O1 po odpaleniu jest sygłał dźwiękowy ale sam po chwili się wyłącza nawet nie zapinając pasów. Wypięcie wtyczki pod fotelem = cisza i brak sygnalizacji
Komentarz
-
-
Witam Ja mam kod wyposażenia 9P1: lampka ostrzegająca o nie zapiętych pasach, electric contact in buckle. Wiec mi powinno piszczeć a tylko się zapala przy zapłonie i gaśnie. Rozumiem że muszę podjechać to uaktywnić?
W O1 chyba tak jest że pika kilka razy i gaśnie a nie czeka aż zapniesz pasy.
Komentarz
-
Komentarz